Made in UK

Sunt bun, sunt cel mai bun!
Vreau şi locul 1, şi locul 2 …

Cam aşa se poate traduce afişul gigant din Heathrow: coming soon, our new Terminal 2, because one “best terminal in the world” isn’t enough …

Privim afişul cu zâmbet indulgent, dintr-un colţişor încadrat în sticlă – e zona de fumat special amenajată în aer liber (!), în faţa aeroportului londonez.

A patra oară în Londra … de data asta doar în tranzit, către Liverpool.

Prima dată când zbor aici cu British Airways şi, mărturisesc că impresia nu e chiar rea. Ok, stewardezele sunt mai batrîioare, cu aer de guvernante atente, însă atmosfera din avion a avut ceva diferit, un farmec imposibil de trecut cu vederea.

Pilotul şi echipajul chiar vorbesc cu tine, nu e doar un ritual automat cu centura de siguranţă şi masca de oxigen, pilotul ne spune că e convins că am mai văzut filmul ăsta, că nu e nimic nou, dar, într-un mod simpatic, ne roagă (cere?) să lăsăm ziarele şi discuţiile cu vecinii de scaun şi să fim naibii atenţi. Mă surprind că stilul lui (jumătate autoritar, jumătate în băşcălie) are efect şi stau cu ochii beliţi la filmuleţul cu măsurile de salvare şi cam la fel fac şi ceilalti pasageri.

Odată aterizaţi, avem de omorât cateva ore până la trenul de Liverpool, aşa că ne năpustim înspre Green Park. Metroul înghesuit adună, ca nicăieri altundeva, toate limbile pământului. Şoapte în franceză, hăhăieli italiene, râset în spaniolă şi poveţe sudaneze de la o doamnă africană care ne sfătuieşte pe diverse teme.

Coborâm la parc, la prima traversare de stradă suntem gata de accident: am uitat să ne asigurăm privind în dreapta şi un double deck bus frânează si claxonează din toţi rărunchii. În faţa noastră, parcul imens era complet cucerit de amatorii de picnic; fiecare colţişor de iarbă era acoperit de trupuri albe rozalii, de cosuleţe cu mâncare, sandvişuri şi castronaşe, salăţuri şi pizze, iar, peste toate, o pădure de cornete de îngheţate. Când un pic mai în dreapta, în gâlgâieli de poveste, s-a auzit o şampanie care se desface, am ştiut că aici va fi locul în care ne vom aşeza şi noi tabară, până se face ora potrivită de pornit spre locul cu Beatlesi.

Pe mâine

 

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *